Frequent questions

Below is the list of our most frequent questions that the client asked us. If you cannot find the answer to a question you may have here, please contact us. We are committed to 24/7 customer service, and we are ready to answer all of your questions as quickly and thoroughly as possible.

Question 1: Do I receive a confirmation when I book?

Answer: Yes, you will receive a confirmation by mail within 24 hours of your reservation, with all the details and instructions and our contact information.

Question 2: What are my options for making the payment?

Answer: Online payment: By using our automated reservation system, all payments are processed through PayPal, which also allows secure payments with all major credit cards. Initial payment online and in cash on arrival – Upon request, we can customize a link for an initial payment and then you can pay the amount due in cash on arrival

Question 3: How do I get a quote for transfers and excursions?

Answer: You can receive a quote by sending the simple form in the contact section or by sending an email with a quote request to [email protected]

Question 4: What about excursions at Caribbean Sun Tours?

Answer: Caribbean Sun Tours offers a great variety of excursions in different destinations in the Dominican Republic. We can advise you to take excursions that best suit your needs and preferences. We have different excursions that take place at least once a week, others even daily. We can also organize private excursions and activities just for you or your group.

Question 5: I booked a service on your site, but now I need to cancel. What I can do?


Answer: This is our cancellation policy: 48 hours prior to scheduled departure time, 100% refund, 24 – 48 hours prior to scheduled departure time, 50% refund, within 24 hours prior to scheduled departure scheduled departure or No Show NO REFUND.

Question 6: How secure is online payment through your website?

Answer: Well actually Paypal takes care of the payment process. The PayPal site is highly secure. It uses industry leading technology (like SSL) to keep your information safe.

Question 7: How good is Caribbean Sun Tours in the Dominican Republic?

Answer: Going to your hotel with Caribbean Sun Tours is easy, direct and reliable. Our company is here to serve you and all our services are 100% guaranteed. If you have any questions, please contact us.

Question 8: How is the procedure in the airports of the Dominican Republic?

Answer: When you arrive at the airport, you will first go through immigration where you will have to hand over your tourist card or buy one if it has not been provided to you before the flight. You will also need to fill out a form, then you will be directed to the baggage claim area where you will wait for your luggage. Once you have your luggage, you will proceed to customs. Customs procedures can take 5 minutes or 15 minutes, depending on how many people are clearing customs.

Question 9: If my arrival time changes, what should I do?

Answer: On the day of your arrival we will be monitoring your flight all day, in this way we will have your vehicle ready when you arrive. Don’t worry about delays, early arrival or any minor changes, we will know exactly what time you will land and your vehicle will be ready. If your flight changes and you arrive on a totally different flight at a totally different time, please contact us and let us know the information of the new flight, we will update your arrival and move your vehicle to the new time.

Question 10: What happens if it takes me a long time to get out of the terminal?

Answer: If the whole procedure of arrival, immigration, baggage claim and customs inspections takes a long time, don’t worry, we know that and our drivers will wait for you as long as it takes.

Question 11: How are we going to find you at the airport?

Answer: Your friendly and professional driver will be waiting for you at the airport arrivals exit with a sign with your name on it for easy identification. Then he will help you with your bags for the vehicle parked in front of the airport. From there you will be taken directly to your hotel or private residence.

Question 12: Are there any additional charges that I have to pay above the listed price?

Answer: No, we do not charge additional fees or fuel surcharges. The indicated price is the price you pay. Including tax.

Question 13: Do I have to print a receipt to show the tourist guide?

Answer: We understand that you may not have a printer handy when you travel so there is no need to have a printed copy. However, we ask that you show an ID that matches your reservation and also the order number that is sent to you immediately by email after making your reservation.

Question 14: How much does it cost to do a private tour?

Answer: Contact us for the latest information on your desired trip.

Question 15: Do I have to make a reservation or can I show up?

Answer: yes. Reservations are required for guaranteed spots on all tours. Reservations help us determine the number of guides we need to make sure our groups are manageable and enjoyable, and allow us to notify you of changes to the tour due to weather or anything that may disturb them.

Question 16: Are we going on a hike even though it’s raining and windy?

Answer: We hike in the rain, snow, wind, and whatever other weather conditions nature decides to throw at us. After all, we are going to have adventures! If the weather is not safe for any reason, the trip will be changed or postponed. You will be notified the week of your trip if there are changes due to weather.

Question 17: How long do you have to wait for an answer?

Answer: If you purchase any of our tours or transportation through the website www.caribbeansuntours.com, you will receive a confirmation at the time of your purchase. By email or directly with an executive through the reservation center, you will receive confirmation within two hours from the moment you contact us.

Confirmation of the purchase of Caribbean Sun Tours

What is the confirmation of my purchase with Caribbeansuntours?

It is a letter that contains all the important information about the excursion or the transportation service that is the reservation.

What information can I find on my Caribbeansuntours.com purchase confirmation?

It contains a number that is your confirmation code. It also confirms your name, the date of the excursion or transportation of the service, the number of participants, the location and address, directions to get there, the policies, the recommendations and the detailed information to contact us.

What should I do with my Caribbeansuntours.com purchase confirmation?

You should read your confirmation carefully and contact us if you have any questions or comments, or for more information. If you wish, you can bring a copy of the confirmation to present to the registration of your tour transportation service.